aylar, manevî arınma dönemi
Mübarek Recep ayının son haftasına girmiş durumdayız Bu mübarek vakitler nefis muhasebesi yapmak ve yeni bir hayat sayfası açmak için en uygun vakitlerdir Nefsimize değil de Cenab-ı Hakk’ın emirlerine uyma sürecini ifade eden 3 aylar boyunca, O’nun (CC) rızası için verilen sadakalar, kılınan nafile namazlar, tutulan oruçlar ve yine O’nun manevi huzurunda dökülebilen gözyaşları bir Müslüman için en büyük hazinedir Tabii, o hâli yakalayıp, o hâlenin içine girebilen için
Günahlarımız olsa da şeytanın tuzağına düşüp, ümitsizlik batağına saplanmadan ve büyük bir samimiyetle Erhamü’r-Râhimiyn olan Rabbimize yönelip tevbe edelim Ve yaptığımız tüm samimi duaların kabul olacağını da peşinen bilelim Çünkü, “Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var” diyen O’dur (cc), “Dua edin ki icabet edeyim!” davetini gönderen de O’dur Hakkın rahmet dergahına sığınalım
O’nun kendisine uzanan elleri, celal ve cemal-i ilahisi için nemlenen gözleri cevapsız bırakmadığını bilelim Receb ayındaki oruç Abbâd ibn–i Hanif anlatıyor: "Sa'id İbnu Cübeyr'e (ra) Receb ayındaki oruçtan sordum Bana şu cevabı verdi: "İbnu Âbbâs'ı (ra) dinledim, şöyle demişti: “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) Receb ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz, "(Gâliba) hiç yemeyecek (ayın her gününde tutacak)'' derdik (Bazı yıllarda da öyle) yerdi ki biz; "(Galiba) hiç tutmayacak'' derdik” Kaynaklar: Buhari, Savm 53; Müslim, Sıyâm 179, (1157); Ebu Davud, Savm 55
Allahu Tealâ Receb’de kullarına üç şekilde izzet ve ikramda bulunur Bunlardan birisi, az emekle çok rahmet ve bereket; ikincisi, cömertlikte sınırsızlık, yani bu aya hürmet eden kullarına bol bol vermesi demektir; üçüncüsü, birr-u ihsandır ki, iyilik üzerine iyilik, yardım üzerine yardım, bağışlama üzerine bağışlamadır
Ailem Dergisi
Sayı:40