cahiliyet_dusmani
Altın Üye
BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..
İlahi Dinle
|
 |
« : 11 Kasım 2009, 22:10:10 » |
|
SİLGİNİZ ÇABUK BİTİYORSA... YANLIŞINIZ ÇOK DEMEKTİR...
Bir silgi olsaydınız neyi silerdiniz ??
|
|
|
|
|
|
LEYLAN OLMAYINCA MECNUN OLSAN NEYE YARAR YEĞEN..
|
|
|
cahiliyet_dusmani
Altın Üye
BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2009, 22:10:56 » |
|
önce beynimde duran beni rahatsız eden ve meşgul eden olumsuz düşünceleri sillerdimm...yerine daha güzel düşünceler eklerdim.. belki beni rabbimden alı koymazdı..
...bendeki çirkinlikleri kötülükleri silerdim belki ozaman peygamber efendimiz gibi güzel ahlaklı olurdum...hayatta silmek istediklerimi silmeye müktedir değilim..
zamanı geldiğind silinmeyi hak edenler ebediyen silinecektirr rabim bizi sililen ler defterine kaydetmesin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ce§uR
Administrator
Tiryaki Üye
Seni Sevmeyen Ruh Ölüdür Yaresulallah
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2009, 22:16:39 » |
|
Silgim Olsaydı İlahisevdadaki Herşeyi Silerdim... Silebilirmiydim Acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cahiliyet_dusmani
Altın Üye
BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2009, 18:26:18 » |
|
ALLAH korusun kardeşim..siteyle ilgili bir sıkıntı varsa elimizden ne gelirse yaparız..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
^^Sevilay^^
Süper Admin
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2009, 09:46:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
 Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?
|
|
|
yorgun.mehmet
Usta Üye
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2009, 10:01:54 » |
|
kardeş kusurumuzmu oldu niye silmek sitedin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hüzünseli
Site Admin
Tiryaki Üye
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2009, 11:18:55 » |
|
cesur bey kardeşim kıyabilirmiki silsin:) belliki espiri yapmış...:)ama şunuda görsünki biz espiride dahi ilahisevdanın yokluğuna tahammül edemiyoruz:)
bende silgimolsaydı ve herşeyi silseydi GÜNAHLARIMI SİLERDİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bedirh@n
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2009, 12:56:03 » |
|
Allah cc ın RAHMET'inden daha iyi silgi mi varki... ben o silgiye güveniyor ve umuyorum.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mesnevi
Gelişmiş Üye
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2009, 16:02:08 » |
|
Allah cc ın RAHMET'inden daha iyi silgi mi varki... ben o silgiye güveniyor ve umuyorum....  bende aynı şekilde düşünüyorum. hem böylew boş düşünerek, daha doğrusu olmayacak hayalleri kurarak boş işlerle uğraşmış olmuyormuyuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seza
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2009, 18:07:40 » |
|
başta nefsimi ve iblisi silerdim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bedirh@n
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #10 : 17 Kasım 2009, 15:31:42 » |
|
iblisi silmek için imkan varda biz işte o manevi silgiyi kullanmaktan aciz kalıyoruz kardeşim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HiRaNuR
sen daima vuslatımsın!!!
Yeni Üye
Bu Devirde Herkes Hacı Hoca Olmuş!!!
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #11 : 17 Kasım 2009, 17:52:43 » |
|
kötü olan ne varsa onu silerdim ama bu dünyada iyilere yer yok:(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seza
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #12 : 17 Kasım 2009, 17:59:33 » |
|
iblisi silmek için imkan varda biz işte o manevi silgiyi kullanmaktan aciz kalıyoruz kardeşim..
ama söylede düşünüyorum eger şeytanı silebilseydim adem a.s ve havva validemizi kimse günah işlemeleri için vesvese vermicekti onlarda cennetten indirilmiyecekti ve bizlerde olmıyacaktık ki zira cennette cinsel ilişki yasaktır onun için indirilmiştir adem as. ve havva validemiz yoksa bildigimiz elma,armut meyvesi yüzünden degil..herşey bi dizayn içinde..peki neden aciz kalıyoruz o maneviyat silgisinden ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cahiliyet_dusmani
Altın Üye
BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Kasım 2009, 18:51:18 » |
|
kardeşim yazdıklarınız ne acı bir durum. biz bu dünyaya silinmek içinmi gönderildık..benim için çok acı silinmek unutulmak eğer bir gün bu diyardan ayrılırsam ve arkamdan beni hatılayacak birşeyler bırakmazsam benim için yaşamanın manası olmaz...
herkes gibi elinde sonunda gidecez ve unutulacaz tıpkı unutulanlar gibi.. şunuda unutmmamak gerekir. kendleri şuanda cismen bizimle beraber olmazsalarda bıraktıkalrı izlerle kahramanlıklarıyla islama hizmet etmeleriyle hiç bir zaman unutulmayacaklar...
bz ne çektki, asıl eziyet sıkıntı işkence zülüm görenler peygamberler evliyalar.alimler ,davası uğruna öldürülen peygamberler. zalimce. islama hizmet etmiş binlerce ehli imn olnalar. sürgün edilenler, hapishane , hapihane ve zehirlenmeler. hatta üstad bir yerde eğer Allâha olan imanım olzsa, kendimi öldürürdüm. demeki dayanamadığı tahammül sınılarını aşmış acılar sıkıntılara maruz kalmış....
ve hafızalardan silinmeyecekler. inanın bütün insanların kendilerine göre çekktikleri sıkıntılar ve hatta yaşadıkları zorluklar vardır..misalmi istersin buyrun:bu hayatta silinmek istiyorsa gazze kardeşlerimiz hangi yürek dayanır paramparça olmuş bedenler ruhlar kalplar bu derce zülme işkenceye haksızlığa kim dayanabilir
zevklerin şehvet kurbanı olan milyonlarca gayrı meşru çoçuk, babazız annesiz kimsesiz sevgiziz ve zalim insanların elinde yetimeleri bir kimliğe yuvaya muhtaç onlar ne yapsin bunca olmsuzluklara rağen silinmek istemezler..
çaresiz yardıma muhtaç zaife hasta olan ihtiyarlar , huzur evlerine silinmek üzere bırakmışlar o hain evlatlar peki onlar ne yapsın....
bu zalim insanların kurbanı lmuş milyonlarca genç kızların genel evlerinde çalıştırılması ,, bunun kadar iğrenç birşey varmı buna hangi yürek dayanır kainat titrer silinmek içn neler vermezlerdi söyle bakalım nerde insanlık nerde adlet...
kimsesiz sokak çocukları bu soğukta biz kendi evlerimizde üşürken hayat onlar için ne kadar zor bilirmisin ne acıdır... nerden bileceksin diş ağrısı çekmeyen nerden bisin diş ağrısını . onlar gerçektewn kaderinmi mahkumudar?yoksa biz zalim insanlaın vefasızlığı benciliği duyarsızlığı başkası açlıktan ölse banane düşüncesi ...
hyat bize sunulan güzel bir teklif . elbette zorluklar ollacaktır. herşey zıdıyla bilinir. elem olmasa mutluluğun kıymetini bilirmiyiz? kötülük olmazsa iyiliğin kıymeti bilinmez. vesaye vesayre..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seza
Moderatör
İlahi Dinle
|
 |
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2009, 09:58:26 » |
|
acı ama bir o kadarda dogrudur düşüncelerin..eywallah birşey demiyorum çünkü haklısın ama bnim silmek hakkındaki yorumlarım sosyal hayat gözüyle degil de kuran gözüyle bakıldıgında her insanın siliindigini unutuldugunu hatta unutulanların bile unutuldugu bir dünyada yaşıyoruz..mesela geçmişte ve halen milyonlarca insan ölmekte vefat etmektedir sen bu ölenleri ve vefat edenelri unutacaksın hatta unuttugunu bile unutacaksın bazıları vardır ki unutulmaz ustadlardır niçin unutulmaz çünkü kalıcı eserler vermişlerdir yararlı bilgiler bırakmışlardır..sende unutulmak istemiyorsan silinmek istemiyorsan kalıcı eser faydalı ilim bırakmalısın ki buda kendimizi geliştirmekten ögrenmekten geçer.. Allahın ilk emri okudur degil mi?ama bizler toplum olarak daha ilk emirde Allaha isyan etmiş olmuyor muyuz? bizler toplum olarak daha ilk emirde isyan etmişsek diger emirlere uymamamızın bir anlamı varmıdır.dünya çapında yaplan kitap okuma istatistik bilgiler içler acısı, - Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama 100.000 tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam 2000 - 3000 civarında basılmaktadır.
- Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır.
- Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor.
- Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon.
- Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada.
- Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.
- Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı.
Dünyada Bir Yılda Ders Kitapları Hariç Basılan Kitap Sayısı Amerika 72 000 Almanya 65 000 İngiltere 48 000 Fransa 39 000 Brezilya 13 000 Türkiye 6 031 eee kuran bu millletlere bu devletlere mi indirildi de bu kadar çok kitap okuyorlar.kalıcı olmak silinmek istmiyorsan okummz lzım tabi burda okumaktan kastım kuranı okumaktır.kuranla ilişkili kitapları okumaktır.normalde alırsın eline bi aşk-ı memnun kitapı o sana ne fayda veriri nede zarar sadece seni belli bır zamn içerisinde günaha girmekten korur kitap okuyorsun ya ziyana bakmıyorsun gibilerinden nese bu konu varya nereye çekersen oraya gidr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|