Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Reklamlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SİLGİNİZ OLSAYDI EN ÇOK NEYİ SİLME İSTERDİNİZ?  (Okunma Sayısı 881 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cahiliyet_dusmani
Altın Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..

İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #15 : 22 Kasım 2009, 19:25:04 »

şu önemlidir efendim..ÖNEMLİ OLAN OKUMAK DEĞİLDİR EFENDİM...OKUDUĞUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİN..ONU İDRAK ETMENDİR..YOKSA BİNLERCE KİTAP OKUSAN DAHİ BİRŞEY ANLAMADIĞINDA O KİTAPLARI OKUMAMAN DAHA KAFİDİR..

LEYLAN OLMAYINCA MECNUN OLSAN NEYE YARAR YEĞEN..
seza
Moderatör
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #16 : 24 Kasım 2009, 20:27:31 »

kuranı anlamak için okumalıyız..
 bn bunu esas alarak yazmıştım ama belirtmemişim.
 hac 1 kıyamet 1 ayetlerine bakarak analrsınız ki kuranda bu konu hakkında ayetler bulunmaktadır mesela bi ayeti ele alalım kamer 17,kamer 27,kamer 32,kamer,kamer 40, ayetlerde kuranı anlamanız için kolaylaştıdım okuyup ögüt almayacakmısınız der çünkü geçmiştede günümüzdede gelecektede kurana karşı inatlaşan ama inanıyorum diyen bireyler toplumlar olmuş ve olacaktır...
seza
Moderatör
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #17 : 24 Kasım 2009, 20:57:13 »

mesela günümüzdeki hafizlar kuru hafizlar tabi hepsi için geçerli degil bu görüşüm çünkü hıfs kelimesinden gelir yani muhafaza etmek saklamak korumak anlamlarına gelir günümüzde ise ezberi güzeldir he birde şu var bizim milllet kuranın okunuşuna bakar yani tecvidine oysaki anlamına bakmak laızm...

Abdullah bin mesut derki vallahi bizler ayetleri10 10 alır okur okur anlamaya çalışırızdık snrada yaşardık der. diyor ki bazen kimseler gelir ve siz kuranın daha o ayetindemisinz derlerdi bizlerde yazıklar olsun sizlere kuran bizlere kuru kuru ezberleyelim diye mi yollandı diyerekten  diger arkadaşları uyarırlardı.diyor
MEYRA
Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #18 : 25 Kasım 2009, 08:55:58 »

DUNYADAKI TUM KOTU NIYETLI INASNLARI SILERDIM  Cry

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: