NURLUYOL
NURLUYOL
Usta Üye
İlahi Dinle
|
 |
« : 13 Haziran 2010, 13:12:00 » |
|
Enes ibni Malik (Ra)'ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
'' Her kim recebin ilk perşembesini oruçlu geçirir, sonra cuma gecesi olan o gece akşamla yatsı arasında, oniki rekat kılar, her rekatta, bir Fatiha üç Kadir Suresi, oniki kere de İhlas Suresi okuyup, her iki rekatta bir selam verirse, namazını bitirince,''ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMEDİNNEBİYYİL ÜMMİYYİ VE ALA ALİHİ VE SELLEM'' manası '' Ey Allah'ım! Nebiyy-i Ümmi olan Muhammed'e ve aline salat eyle'' diye yetmiş defa bana salat okur, secdeye kapanarak, secdesinde: '' SUBBUHU KUDDUSÜ RABBÜL MELAİKETİ VERRUH'' manası'' Allah-u Te'ala bütün noksan sıfatlardan son derece münezzehtir, mukaddestir. Meleklerin ve Ruhun (Cebrail'in), Rabb-idir'' diye yetmiş defa tesbihte bulunur, başını kaldırdıktan sonra (iki secde arasında otururken) yetmiş defa: '' RABBİĞFİR VERHAM VE TECAVEZ AMMA TEĞLEMÜ FE İNNEKE ENTEL AZİZÜL EĞZEM'' manası '' Ey Rabbim! Bağışla ve acı! ( Benim günahlarımla ilgili) bildiklerin (e ceza vermek)den geç. Şüphesiz ki, en ulu ve yüce olan Sensin ancak Sen'' der.
Sonra ikinci secdeye vararak birinci secdede söylemiş olduğunun benzerini tekrar eder de, bitiminde Allah-u Te'ala'dan muradını isterse, dilediği muhakkak yerine getirilir.''
Rasulullah (s.a.v.) şöyle devam etti:
'' Nefsim (canım, kudret) elinde olan Zat'a yemin ederim ki, erkek veya kadın her hangi bir kul bu namazı kılarsa mutlaka Allah-u Te'ala,denizlerin köpükleri, kum taneler, dağların ağırlığı, yağmurların damlaları ve ağaçların yaprakları kadar( fazla) olsa da onun bütün günahlarını mağfiret eder.
Bu kişi, hane halkından ( yakın akrabasından, günahkar) yediyüz kişi hakkında kıyamet günü şefaatçi kılınır.Kabrindeki ilk gecesi olunca bu namazın sevabı güleç bir yüzle kendisine gelip, keskin ve belağatlı bir dille ona:
' Ey dostum! Sevinebilirsin, muhakkak ki her zorluktan kurtuldun' dediğinde o, ' Sen de kimsin? Vallahi senden güzel yüzlü, senden hoş kokulu bir şahıs görmedim.'der. O da ona:'Ey sevgilim! Ben şu sene, şu ay, şu gece kılmış olduğun namazın sevabıyım. Bu gece, isteğini yerinde getireyim, tek başına kaldığın şu anda sana yoldaş olayım ve yanlızlık hissini senden gidereyim diye geldim.
Sur'a üfürüldüğü zaman da, kıyamet arsalarında başının üstünde gölge olacağım, artık müjdelenebilirsin. Zira Mevla'ndan ebediyyen hiçbir hayrı kaybetmeyeceksin' diye cevap verir.''
( Kaynak: Abdülkadir-i Geylani, el- Gunye 1/330-331, Hafız Muhammed İbni Nasır, Emali İbni'l- Husayn, Meclis No14)
|