Son mesaj - Gönderen: eylül yorgunu - Perşembe, 19 Ocak 2012 11:57
Selamun aleykum...< >Güzel ahlakın en güzeli sana gelmeyene senin gitmendir,seni mahrum edene senin iyilik etmendir.Sana zülmedeni affetmendir.Halkın sana ihtiyacı , hakkın nimetinin revaç bulmasıdır.
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: BAYANLAR BUYRUN..  (Okunma Sayısı 3100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cahiliyet_dusmani
Altın Üye
*

Puan: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 763

BUGÜNDE ÖLMEDİM ANNE..




İlahi Dinle

İlahi Dinle

« : 05 Ekim 2009, 19:16:43 »

Köftenin Daha Lezzetli Olması İçin

Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Etleri Yumuşatmak İçin

Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmektir.

--------------------------------------------------------------------------------

Ekmeğin Küflenmemesi İçin

Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız. Ancak buna rağmen ekmeğin küflenmesi çok olur. Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır. Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine tuz koymayı da ihmal etmeyin.

--------------------------------------------------------------------------------

Salataya Doğranacak Soğan

Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem soğan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüşlü olur.

--------------------------------------------------------------------------------

Et Pişmiyor mu?

Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

--------------------------------------------------------------------------------

Etler Çok Sertse

Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır.

--------------------------------------------------------------------------------

Şekerlenen Reçeller

Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Çay Nasıl Demlenir

Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır. Bu tamamen yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, o zaman çayınız daha lezzetli olacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Balığı Kurulayın

Çarşıdan büyük bir titizlikle seçerek aldığınız balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda vardır. Bu suretle una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlamış olursunuz.

--------------------------------------------------------------------------------

Böreği Bekletmek Gerek

Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aşçılar, aslında buzdolabında bir gece bekletmenin daha iyi olduğunu söyler.

--------------------------------------------------------------------------------

Eti Çabuk Pişirmek

Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli olur.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Yoğurt

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süre ile büyük bir kaşıkla havalandırarak kaynatırsanız daha lezzetli yoğurt elde edersiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Bekletilen Yiyecekler

İmalat ve saklanma esnasında gerekli sağlık kurallarına riayet edilmediğinden gıdalara yerleşen bazı mikroplar günlük hayatımızda sık rastlanabilen zehirlenmelere sebeb olabilmektedir. Genellikle süt, peynir, tereyağı, et, sucuk, dondurma ile uzun müddet bekleyen yaş pasta, yumurta ve yumurtalı yiyecekler, bunlar arasında sayılabilecek belli başlı riskli yiyecek maddeleridir. Gıda zehirlenmesini en mühim belirtisi, ishal, kusma ve ateşle başlar. Bu belirtiler karşısında hemen doktara başvurulmalıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

Hamuru Düzgün Kesmek

Açtığınız hamuru veya aldığınız yufkayı düzgün yuvarlak şeklinde kesmek istiyorsanız ya bir tencere kapağını veya alüminyum bir sahanı kullanabilirsiniz. Bunun yardımıyla hamuru fazla bastırmadan, ezip parçalamadan düzgün parçalar elde edebilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Patatesi Kızartmadan Unlayın

Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız. Patates pürenize de değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Yemeğe Yağı Fazla Kaçırırsanız

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın ki buharıyla birlikte yağını da çeksin. Böylece evinizdeki bayat ekmekleri de değerlendirmiş olursunuz.

--------------------------------------------------------------------------------

Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtıysa

Pişirirken yemeğinizin tuzunun fazla olduğunu düşünürseniz içine soyulmuş patates koyabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Maydanozu Naylon Kutuya Atın

Çarşıdan, pazardan aldığınız maydonozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydonoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın. Temiz bir peçeteyle sarıp iyice kurulayın. Temiz kapaklı bir naylon kutuya koyup buzdolabına kaldırın. Uzun müddet bozulmadan kaldığını göreceksiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Buzluktan Çıkarılan Kıymaya Yapışan Kağıt Nasıl Çıkartılır

Buzluktan çıkarılan kıyma, genellikle kağıdına yapışır. Kağıdı zorlamadan çıkartmanın da formülü var. Kağıda sarılı olan kıymayı, kısa bir süre soğuk suyun altında tutun. Kağıt yırtılınca da kıymayı böylece bir naylon torbaya koyun. Kıyma biraz ısınınca kağıt çıkacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Tabaklardaki Çatlaklar

Yemek takımınızdaki tabaklarda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyun ve ağzına kadar süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacak. Aynı işlemi bütün porselen objeleriniz için kullanabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

Tavuğun Lezzeti

Yapacağınız tavuk yemeğini daha lezzetli kılmak mümkün. Tavuk etlerini birkaç saat sütün içinde bekletin. Etler hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Kuruyan Kahveler

Türk kahvesini, tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine 2-3 tane kesme şeker atın. Böylelikle kahve, bitinceye tazeliğini koruyacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Bisküviler Hep Taze

Bisküvi kutusuna koyacağınız 1-2 adet kesme şeker, onların tazeliğini sürekli tutacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

Annemizin Zeytinyağlıları

Zeytinyağlılarımız annemizinki gibi hiç olmaz. Çünkü onlar gibi pişirirken herşeyi katarız da, birkaç adet kesme şekeri katmak gelmez aklımıza.

--------------------------------------------------------------------------------

Mayonez Yaparken

Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için, yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olması gerekir.

--------------------------------------------------------------------------------

Kek Yaparken

Kullanacağımız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

Sarmısakları Kolayca Soyabilmek

Sarmısakları ılık suda bekletip iki parmağınızla şöyle bir sıkarsanız çok kolay bir şekilde kabuklar çıkar.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Beşamel

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadını alana kadar bekletin.

--------------------------------------------------------------------------------

Lezzetli Soğan

Soğanın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, kavururken içine biraz şeker atıverin.

--------------------------------------------------------------------------------



Yemek Pişirirken

Yemekleri pişirirken hemen tuzunu ve şekerini katmayın. Çünkü bu katkı maddeleri, yemeklerin pişmelerini geçiktirir.
Logged

LEYLAN OLMAYINCA MECNUN OLSAN NEYE YARAR YEĞEN..
bedirh@n
Moderatör
*

Puan: 189
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2115




İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2009, 21:27:33 »

ben bir erkek olarak buyurdum ama kusura bakmazsınız değil mi?... :D
ilgimi çekti baktım.. :)
Logged
ecrinnur
ecrin
Üye
*

Puan: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 78





İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2009, 21:32:04 »

hmm etlerle alakalı olanları biilmiyordm yani çoüunu bilmiyordm da ;DSaoln çok yararlı oldu özellikle yemek yapmasını yei öğrenenler için Allah razı olsun :)
Logged

Önemli olan mumları yakıp sabırla beklemektir...Işık elbet doğacaktır...
^^Sevilay^^
Süper Admin
Moderatör
*

Puan: 512
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 4315




İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2009, 22:06:29 »

Alıntı
bedirhan
ben bir erkek olarak buyurdum ama kusura bakmazsınız değil mi?...
ilgimi çekti baktım..
esf .bedirhan kardeş bende başlığı okuyunca daha özel birşey sandım ama bundada çok yararlı bilgiler varmış.cahiliyet düşmanı teşekkür ederim
Logged



Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

_NURUMM_
~AFFET ALLAH'IM~
Site Admin
Moderatör
*

Puan: 98
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2299


BİZ SENİ GÖRMEDEN SEVDİK YA RESULULLAH...!!!




İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2010, 16:50:41 »

Pratik bilgiler için Teşekkürler ;)
Logged

Sus gönlüm, seni senden daha iyi bilen Rabb'inin hükmü vuk'u buluncaya kadar...
seza
Moderatör
*

Puan: 62
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2766





İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2010, 16:57:10 »

sagolun..:)
Logged
tuana2324
Moderatör
*

Puan: 47
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1739

( TuAnA ) GüL KoKuLu PeYgAmBeRim.....




İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2010, 17:35:56 »

BENDE İLGINÇ. BIRSEY BEKLIYORDUM BAKTIGIMA DEĞDİ..... SAĞOL ABI..
Logged

melek4545
Üye
*

Puan: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 77





İlahi Dinle

İlahi Dinle

« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2011, 15:23:58 »

Allah razı olsun emeğine sağlık kardeşim
Logged

BAŞIM EĞİK GEZİYORSAM SENİ GÖRMEK İSTEMEYEN GÖZLERİ GÖRMEMEK İÇİN YA RESULALLAH

SÜBHANALLAHİ VEBİHAMDİHİ SÜBHANALLAHİL AZİM LÂ İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜRRASÜLALLAH YA HANNANÜ YA MENNAN ALLAH.AMİN
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Tasarim ©Ce§uR 2010 | CeSur Web Tasarım Bilişim Teknolojileri

SiteMap | iSLami Radyo


MKPortal ©2003-2008 mkportal.it